• Fotogalleri
Sadelkunskap – Stallshopen 22.1 2015

Ett medlemsmöte utan häst i Tomelilla.

Glöggritt 30.11 2014

Årets sista gemensamma ritt. I strålande sol träffades vi på Dahlgården hos Bengt för en ritt vid Gyllebosjön och delvis på ridleden.

Sjöboslingan - medlemsmöte 13.11 2014

Vi berättar om den kommande ridslingan i Sjöbo – från Björka och runt golfbanan och Per Bergström, jakt- och tävlingsansvarig på Öveds Jakt- och Fältrittklubb, om hur han planerar inför jaktridning och fälttävlan. Du får också veta varför vissa hinder ser ut som de gör och tanken bakom detta.

Hackebergaritt 26.10 2014

Ett soligt Häckeberga visade upp sig från sin bästa sida när sex ryttare reden omväxlande runda i naturreservatet.

Sondagsritten den 28.9 2014

Med start vid Mälarhusens parkering träffades ett antal glada, positiva ryttare för en tur längs havet.

Snogeholm 29.6 2014

Söndagsritten den 29.6 i Snogeholms strövområde Säsongens sista söndagsritt gick på vägar och ridleder inom Snogeholms strövområde. Ett omväxlande väder med både regnstänk och sol. Både små och stora ryttare deltog på både små och stora hästar. Några var här för första gången medan andra var här på sin ”hemmaarena”. Omväxling på alla plan med andra ord.

Sondagsritt 25.5 fran Akeshill

... och på svenska blir det Söndagsritt från Åkeshill. En ritt med både engelska, norska och isländska ”fullblod”. Deltog gjorde även irländska jakthästar och en amerikansk quarterhäst. Vi prioriterar mångfald ;o)

Smedstorpsslingan – bildgalleri

Följ med på en bildkavalkad över slingan från den 16 maj 2014. Klicka på bilderna så kan du läsa bildtexten också.

Smedstorp 18.5 2014 invigning av den ridleden

I lätt regn men med glada miner kunde ridleden och slingan invigas på söndagseftermiddagen.

Sandvangen 27.4 2014

Tur med vädret. Den första, riktigt varma vårdagen red vi från Sandvången till Gyllebosjön. Samtidigt passade vi på att hälsa några nya medlemmar välkomna.

Drakamollan 23.3-14

En gourmetritt till Drakamöllans Gårdshotell genom Maglehems Ora i två grupper. Flera nya medlemmar deltog. Kul.

Bollerup 20.3 2014

Årsmöte på Bollerup igen. Efter sedvanliga årsmötesförhandlingar bjöd Vanja och Lars in oss på deras ridresor i Europa och lite längre bort. Mycket underhållande och inspirerande. Detta kommer vi att göra en repris på för dig som kanske inte var med nu.

Karttecken och TREC 17.2 2014

Den 17. 2 hade vi ett medlemsmöte utan häst. I Andrarum IFs klubbstuga fick vi lära oss om karttecken och TREC.

Ritt från Bengt 24.11-13

Ibland har man tur. Vi möttes alla i ösregn men gav inte upp och väl uppsuttna bröt solen igenom. De blev en värdig avslutning på årets planerade söndagsritter. Med snö och kort varsel kan det bli dock bli spontana ritter som t.ex. glöggritter.

Snogeholmsritten 27.10 2013

I väldigt vacker, varierad natur med smala, mjuka stigar, bilfria skogsvägar och små grusvägar gick vår söndagsritt. Både en frieser och en paint/quarter gjorde flera islänningar sällskap. Mycket trevligt! Tur med vädret hade vi också för på måndagen gjorde stormen Simone sin entré.  Och som vanligt – ett stort tack till Janne, vår ridande fotograf.

Invigning 5.10 2013

Invigning av sommarridvägen över Vitemölla strandbackar och vadstället över Verkeån som ger ryttare söderifrån möjlighet att fortsätta norrut och rida på Haväng. Sandstranden vid Haväng är inte klassad som badstrand så här är hästar välkomna även sommartid.

Korsbarsgarden 14-15.9 2013

Långritt med övernattning från Brösarp till Körsbärsgården, Lillehem. Vädret var strålande. Dag 1 i strålande solsken och dag 2 i ösregn. Men inga sura miner för trevligt hade vi.

Ritt 25.8 2013

En insektsfri (!) söndagsritt från Sandvången i lugnt tempo och med strålande solsken. Just då kunde livet inte bli så mycket bättre ;o)

GYLLEBORITT 2.6 2013

Med start och mål på Sjörödstorps Café red vi både delar av vår ”egen” ridled och den ridstig som Länsstyrelsen röjt på Gyllebosjöns nordvästra sida.

Tappsko Bollerup 1.6 2013

Kurs på Bollerup med hovslagare Carina Hallgren som lärde ut hur man slår på en tappsko och vad man ska tänka på när det gäller hästens hovar. En kurs som gav mersmak!

Akeshill 12 maj

En kombinerad ritt- och körutflykt från Åkeshill (med ”å” självfallet) i lugnt utflyktstempo med Ewa Persson som guide. Specialinbjudna var Lövestad Rid- och Körklubb samt våra kommunala samarbetspartners. För dagen visade sig vädret från sin allra bästa sida.

Sandhammaren 14.4 2013

Årets första vårdag – med strålande solsken och +16°C – lovade SMHI. Det inträffade säkert på de flesta ställen. Vi lärde oss vad som händer när värme möter kyla. Men en mycket trevlig ritt i omväxlande terräng blev det. Kan rekommenderas. Är ridbart mellan 1.10–30.4.

Attusaritter 3.2 + 7.4 2013

Första söndagen utgår ritter från Attusa Gård på kända vägar för den som vill följa med.

Sandvangen 10.3 2013

Sandvången (”å” accepterar inte tekniken i rubriken) var mötesplats för dagen och tre tuffa ryttare trotsade vind med kulingstyrka, svajande träd och bitande kyla.

Miljotraning 24.11-12

Årets sista miljöträning på Attusa Gård. Som vanligt hjälpte Jörgen och Catrin ekipage genom \"farligheterna\". Roligt att notera att många kommer tillbaka för att uppdatera sina kunskaper.

Glada miner 17.11 2012

Lördagen den 17.11 utsåg Simrishamns kommun Årets Näringslivsambassadörer. Valet kom hästnäringen tillgodo genom oss och Österlens Ridklubb med bl.a motiveringen att vi tillsammans representerar både bredd och elit. Som bekant tävlar Lisen Bratt Fredricsson och Peder Fredricsson för Österlens Ridklubb. Klubben har även voltigegrupper på elitnivå. Vår förening representerar därmed bredden och vi ska verkligen göra vårt bästa även i framtiden för att samverka med ryttare, näringsliv, markägare för en levande landsbygd där hästen är att räkna med. Glada är bara förnamnet!

Anna H 31.10 2012

Kommungården i Lövestad var mötesplatsen för ett medlemsmöte i Sjöbo kommmun. I samarbete med Lövestad Rid- och Körklubb fick vi en trevlig kväll där Anna Hassö generöst bjöd på glimtar ur sitt händelserika ryttarliv.

Solbacken 22.9 2012

Från Solbacken, Skåne Tranås till Lövestad på en medlems/rekognosceringsritt för att förbinda ridvägar i Tomelilla med Sjöbo kommun. Överraskande trevlig variation på natur och landskap. Glada miner trots ett minst sagt miserabelt väder med regn i 4,5 timmar. Och ett synnerligen stort TACK till Janne för hans bilder!

Attusaritt den 2.9 2012

Månadsritten utgick även denna från Attusa gård. Vi som var där fick en ridtur i skön brittsommarvärme.

Perstorpsritt 6.6 2012

Från teori till praktik. Nationaldagen samlades vi några stycken glada medlemmar hos Marika i Perstorp för att omsätta i praktiken vad vi tidigare på medlemsmöten diskuterat i teorin. Vi red drygt 2,5 mil på ca 3 timmar. Tempot var i genomsnitt 8,8 km/h och max. hastigheten i galopp på 28,8 km/h (för islandshästarna).

Medlemsmote 24.5 2012

Fortsättning med Marika Lundh, Mikado Ridsport om hur du tränar din häst för längre sträckor/distansritt med hänsyn till hållbarhet, tempo och underlag.

Ritt fr. Sandvangen 20.5 2012

Och det heter naturligtvis Sandvången och Söndagsritt men våra exotiska, svenska bokstäver accepteras inte av programmet.

Showevent 13.5 2012

En kväll i samarbete med Attusa Gård (på www.attusagard.se hittar du fler bilder), Albo Ridklubb, Borrby Ridklubb, Blekinge Uppvisningsryttare och Ewa Persson med dottern Ellinor (körning). Syftet var att bjuda på en trevlig kväll genom ett urval av de aktiviteter till häst som erbjuds i regionen och samtidigt få en möjlighet att skapa uppmärksamhet kring vår verksamhet i ridledsföreningen.

Ritt från Attusa 6.5 2012

Månadsritten första söndagen i månaden. I strålande solsken mötte vi våren. Alla ekipage är som vanligt välkomna men just denna dag deltog bara islandshästar.

Ritt vid havet 15.4 2012

Söndagsritten den 3:e söndagen i månaden. Olika utgångspunkt varje gång. Denna gång red vi på Haväng. Ett stort tack för bilderna till Tom och Janne H (som tagit de flesta)!

Medlemsritt fr. Attusa den 1.4 2012

Månadsritten första söndagen i månaden bjöd på vackert väder med positiva ekipage. Trots att olika hästraser deltog kunde vi hålla samma tempo (en del var ivrigare än andra ;o)

Bollerup 20.3 2012

Årsmötet hölls i matsalen på Bollerups Naturbruksgymnasium, Bollerup, där även föreningen bildades år 2010.

Medlemsritt fr. Attusa den 4.3 2012

Mars månads ritt utgick som vanligt första söndagen i månaden. Och som vanligt från Attusa Gård. Flera nya medlemmar deltog. Kul!

Ritt den 7.2 2012

Andra MÅNADSRITTEN från Attusa Gård. Kallt och halt. Eloge till de som gav sig ut!

Sammankomst 26.1 2012

Medlemsmöte i Skåne Tranås med information, kartgenomgång och pilates för ryttare.

Ritt från Attusa 7.1

Första MÅNADSRITTEN från Attusa den 7.1 2012 i lätt regn nästan hela tiden.

Provritt ny ridled Gyllebo-Onslunda

Provridning, tidtagning och planering inför invigningen av ridleden Gyllebosjön – Onslunda gruvor den 23.9 2011.

Attusa 8.10 + 5.11

Bilder från miljöträningen med Jörgen Wiberg och Cathryn Karlsson från Blekinge uppvisningsryttare på Attusa Gård.

Medlemsmöten

Bilder från teoretiska medlemsmöten t.ex. vid genomgång av allemansrätten och ridning på annans mark.

Hovslingan den 3.10 2010. Provritt för medlemmar och andra intresserade.

Hovslingan är ett exempel på ridled med många bra faciliteter som t.ex. bra parkeringsmöjligheter, uppbindningsbom, hagar, automatiskt vattenkar, gödselstad, regnskydd.

Kommentarer inaktiverade.